Прокопиев не е честен издател на медии. Той е участник в бандитската приватизация на Костов

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/prokopiev-ne-e-chesten-izdatel-na-medii-toy-e-uchastnik-v-banditskata-privatizaciya-na-kostov/23964 SvobodnoSlovo.eu
Прокопиев не е честен издател на медии. Той е участник в бандитската приватизация на Костов

От вчера Прокопиев плаче в сайтовете си, че щели да му конфискуват имуществото.

Номерът е стар - превантивно натиска институциите, вдига врява, за да стресне прокурорите и те да се подплашат от "общественото мнение".

Ревът на Прокопиев веднага бе дружески поет от една пъстра и смислово еклектична компания от протестъри, либерали, психодесни, психолеви, социалисти, комунисти, костовисти, радевисти - всички обединени от неистова омраза към Бойко Борисов, с когото - в различни периоди, са били партньори или съмишленици.

"Долу ръцете от свободното слово, задава се репресия над медии и издатели!" - това е обединителният лозунг.

Не, не, нещо бъркате. Прокопиев не е свободното слово на България. Може да е свободното слово на Америка за България, но това е нещо друго.

Иво Прокопиев не е издател на медии, или поне не в това му качество го преследва законът. Прокопиев е сред най-наглите приватизатори от времето на Иван Костов и СДС. За една нощ, от смугъл младеж, той се прероди в розовобузест олигарх. "Агнешките главички" му връчиха на тепсия Винпром "Дамяница", "Каолин" и държавния дял в EVN. Фокус-мокус-препаратус...

Това са активи за стотици милиони, придобити на безценица във времената на бандитската приватизация. Благодарение на тези активи и грантовете от американски фондации Прокопиев сега се прави на независим и прогресивен издател от западен мащаб. 

Той не печели и никога не е печелил от пряка журналистическа дейност, издръжката на медиите му не идва от цена и реклама. По едно време дори бе заложил в "Алфа банк" редакционната политика на "Капитал" заради поредния кредит, помните ли?

Прокопиев, освен приватизатор и крупен банков кредитополучател, е и политически лобист. Борисов сам призна, че икономическият екип в първото му правителство е бил съгласуван с Прокопиев. Плевнелиев бе лансиран за президент пак от Прокопиев, негов бизнес партньор.

Това не са присъщи "дейности" за един обикновен издател на медии. Следователно Прокопиев не може да очаква, че и законът ще се държи с него като към такъв.

Автор: Недялко Недялков

Резултат с изображение за Автор: Недялко Недялков

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.