С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА ПРО - КУР- ДА ГО ТУРАТА?

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/s-kakvo-se-zanimava-pro-kur-da-go-turata/14775 SvobodnoSlovo.eu
С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА ПРО - КУР- ДА ГО ТУРАТА?

Със задоволство днес прокуратурата съобщи, че си е намерила две незаконни сгради в резиденцията на Васил Божков. Съдейки по заглавията в свинските медии и възторга на мисирките, все едно два тона кокаин под дюшека му са открили. Е, поне те да са щастливи....

МатриЯлът е в див възторг от поредното доказателство за престъпленията на Божков, герберастите - от работата на Каскетчо. Затова с мъка на сърце ще се наложа лееееко да ги приземя. Ей така, за сведение на разследващите прокурори, в Наказателния кодекс все още няма предвиден състав на престъплението "незаконно строителство". Чувствам се леко засрамена, че трябва да изнасям лекции по право на хора, които са избрани уж заради професионални качества и достойнства на тези постове. Няма да коментирам и каква компетентност има съответния прокурор да прецени дали една сграда е незаконна, то вярно много неща учим в юридическия, но чак пък архитектура....

В случай, ако има престъпление, то е по длъжност - за бездействие на съответните контролиращи органи на Данчето Софийска, които би трябвало да следят за тези НАРУШЕНИЯ по градоустройството. И все пак да кажа, че незаконно е това строителство, което е обявено за такова със съответния акт - заповед на кмета на общината, след като е съставен констативен акт и извършена проверка по документи, която няма как да се извърши ад хок от прокуратурата.

Та, Каскетчо, по-леко с възторга, че ставате смешни. А ако смяташ незаконното строителство за престъпление, можеш да напълниш затворите с хората от Факултета, Столипиново и половината Черноморие!

Дотук с компетентността!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.