Сълзата на комсомолката. Монтажисти, меменцето ви не е право!

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/salzata-na-komsomolkata-montazhisti-memenceto-vi-ne-e-pravo/17378 SvobodnoSlovo.eu
Сълзата на комсомолката.    Монтажисти, меменцето ви не е право!

Войнишката стойка и атлетизмът на военният министър отдавна е повод за различни колажи и мемета (meme, англ., принципно се произнася мийм - сатирично изображение, което се репликира и колажира; визуални интерпретации на популярни изображения).

В края на последното си интервю за bTV Каракачанов помоли интернет колажистите да не правят, както се изрази той - "монтажи", защото го изобразили как слиза от самолета с торба на популярна верига супермаркети.

След такава молба "монтажистите", естествено, с нови сили и мерак наводняват интернета с още повече мемета и колажи на снажния наш военен министър.

Искаме обаче да направим още една естетико-политическа забележка на г-н Каракачанов - също като г-н Рашидов в телевизионните си интервюта военният министър осезаемо примлясква.

Не става въпрос за гнусливост - всички сме хора на този свят и си имаме особености. Един яде макароните с хляб, друг ходи по гащи в метрото, трети пише оди за леля си - свят широк, хора различни, времена и нрави от най-различен порядък!

Обаче не е добре за стабилността - такава внушителна фигура в комбинация с публично мляскане - това навява неприятни асоциации за вълчи апетит и некотролируема алчност. Такива характеристики му е давал например литераторът Николай Бареков - разказваше разни истории за чудовищната алчност на г-н Каракачанов. Не казваме, че всичко, което произлиза от устата на Бареков, е истина.

Дори допускаме, че Карачанов съвсем не е такъв - и като цяло не е красиво да си мислим, че военният министър е корумпиран и ненаситен!

Затова - с фигурата ясно, че няма да стане, но поне мляскането може да се овладее и да я закрепим малко от малко тая пуста стабилност!

Ако се чудите какво изразява рубриката "Сълзата на комсомолката" - обърнете се към лумпенкласиката "Москва - Петушки" на Венедикт Ерофеев.

https://www.segabg.com/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.