Сашо Диков: Кошлуков и Каменаров участваха в конкурса "генерален слагач на властта"

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/sasho-dikov-koshlukov-i-kamenarov-uchastvaha-v-konkursa-generalen-slagach-na-vlastta/2648 SvobodnoSlovo.eu
Сашо Диков: Кошлуков и Каменаров участваха в конкурса "генерален слагач на властта"

Не живея с излищни илюзии, смятам, че това е обречено начинание. Но да вземем предвид, че когато представяш фалшив документ трябва да бъдеш осъден от 3 до 5 години. Имам предвид американският възпитаник Емил Кошлуков (бел. ред. генералният директор на БНТ).

Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов с едно писмо доказа, че Кошлуков е представил фалшив документ за професионалния си стаж.

През 2017г., когато се кандитатираше, тогава не му стигаха 5 месеца стаж. Той дойде, да не кажа къде и поиска от едни шефове такъв документ, те му отказаха, защото можеш да влезеш в затвора за такова нещо и след това отиде в "Алфа" и се разбра с Волен Сидеров, и му дадоха този документ.

Това коментиражурналистът Сашо Диков в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"

"Аз не участвам в един и същи конкурс с Емил Кошлуков и Коко Каменаров. Аз участвам в конкурса за генерален директор на БНТ, а те участват в конкурса за "генерален слагач на властта". Те го спечелиха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този печален резултат", коментира Диков.

"Новият състав на СЕМ рискува да стане още в началото за смях и то сериозен смях съобразно избора си. БНТ има нужда от скалпел, а не от сложни думи, платформи, социални мрежи, но преди това трябва да има ясна, голяма, честна журналистика, защото този слугинаж на Кошлуков е прекален", допълни журналистът.

"Никой генерален директор в БНТ не е влизал там с ясната цел да прави реформи. Да, ще има недоволни. Но БНТ се превърна в сметище", коментира Диков.

Журналисти с дългогодишен стаж в БНТ настояват настоящият генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков да не бъде допускан до изслушване в течащия в момента конкурс за нов шеф на медията. Мандатът на Кошлуков изтича на 5 юли, но той се включи в започнатия от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс за поста.

Журналистите, обединени като борд на "Да върнем БНТ на обществото", са дългогодишният спортен журналист и бивш изпълнителен продуцент в БНТ Камен Алипиев, дългогодишният журналист, водещ и автор на предаването "Нощни птици" Искра Ангелова, бившият автор и водещ на "Вяра и общество" Горан Благоев, бившият водещ на бизнес предаване по БНТ Марио Гаврилов, бившият ръководител на направление "Програмно осигуряване" на БНТ Камелия Дончева, бившият главен продуцент на "Вътрешни продукции" в БНТ Роберт Ковачев и бившият главен продуцент на филмова студия "Екран" Боряна Пунчева. Всеки от тях има над 20 години стаж в обществената телевизия.

"Хората, които сме подписали това писмо, не сме действали от позицията на отмъстителност. Откакто Кошлуков превзе БНТ, сме се опитвали да бъде обективни. Всички журналисти, които стоят зад подписката са уволнени от Кошлуков само аз напуснах по собствено желание или по-скоро бях принуден да напусна и да намеря поле за изява в Евроком. Евроком е опозиционен център. Ние се позоваваме на досегашния имидж на Емил Кошлуков. В крайна сметка СЕМ имаше тези правомощия, можеше да се поинтересува от професионалния стаж на Кошлуков", каза Горан Благоев.

ЕВРОКОМ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.