ШОФЬОР СИ БЕШЕ, ШОФЬОР И СИ ОСТАНА

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/shofor-si-beshe-shofor-i-si-ostana/14958 SvobodnoSlovo.eu
ШОФЬОР СИ БЕШЕ, ШОФЬОР И СИ ОСТАНА

Една снимка от царствените времена, когато републиката се управляваше от цар. Който много царствено си докопа имотите, нахендри ни гладните си юпита, и най-вече шофьора и телохранителя си. Много царствено отмъщение, както винаги казвам!

Но сега темата е за шофьорчето. Тази професия явно дава възможности за политическа кариера, ето например и шофьорчето на Мето стана министър. А що шофьори и сервитьори станаха банкери, дори не ми се пише. Сега Онуй продължава да кара сам джипката, защото от цялата държавна работа май само това му се отдава и се чувства сигурен в професионалните си възможности.

Можеш да измъкнеш шофьора от служебната кола, но не и от същността му. Подмазвачество към висшестоящите и мачкане на подчинените. И телохранителство, макар и само на личното тяло. Затова и пистолетът на нощното шкафче. Той си знае защо иска някой да го трепе. И да уточня - не е заради Шенген и Еврозоната! За едни пари е! Защото когато си алчен без мяра, винаги те е страх от отмъщението.

Вижте си, герберасти, вожда. Прост шофьор. Такъв си беше. Такъв и си остана! Само където стана по-крадлив и по-страхлив!

Елена Гунчева

* Снимката я отмъкнах от профила на Владо Павлов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.