Скандал: НКЖИ дарява собственост НО под условие, Столична Община го приема!!!!

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/skandal-nkzhi-daryava-sobstvenost-no-pod-uslovie-stolichna-obshtina-go-priema/14840 SvobodnoSlovo.eu
Скандал: НКЖИ дарява собственост НО под условие, Столична Община го приема!!!!

Дарение от вида което голям бизнесмен искаше да направи на столична болница с условие неговите служители да се обслужват с предимство и не беше прието, направи НКЖИ , НО г-жа Фандъкова го прие!!!

На представянето на проекта за първата истинска велоалея и линеен парк вчера , г-жа Фандъкова обяви че НКЖИ ще направи дарение на 60 декара , само ако СО гарантира че на оставащите в района и около 3 декара ще може да се строи. Това минава през приемане на ПУП, който също беше предложен вчера. От този ПУП се вижда ясно намерението за имотите които остават владение на НКЖИ, че не са просто имоти за обслужване на велоалеята, както твърди арх.Здравков, а че са много големи за тази цел. В ПУП е записано че са за обществено обслужване ,но тъй като граничи със зона за жилища и офиси , то е възможно след някоя и друга година това да се промени и там да изникнат нови високи сгради!

Едно действие пет кражби и много лъжи!!! Г-жа Фандъкова каза „ние трябва да си свършим работата", това явно значи, трябва да излъжем хората че го правим за тях!!!

От тази сделка НКЖИ , ако реализира тези 3, 4 декара ще е на огромна печалба, но хората в района ще получат още бетон вместо зеленина! Велоалеята ще бъде обградена от жилищни и офис сгради, а кметицата ни ще си сложи като брошка на ревера, „аз направих велоалея"!!!

„Не, благодаря! Ако правите нещо го правете истинско, тук е предложена детска градина в сянката на високи сгради и без удобен достъп до нея , линеен парк покрай блокове вместо заобиколен от растителност и детски площадки до пътя, да могат децата да дишат изпаренията на автомобилите в задръстванията които ще се образуват!!!!

А колко хубаво звучеше в самото начало, пешеходен градски ринг с велоалея.......“ с мъка каза Филип Симеонов , който е активист от района и член на УС на гражданско сдружение ДЕН Достойнството на Един Народ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.