Тук е така! Полицейското насилие е самозащита, жертвите са агресори

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/tuk-e-taka-policeyskoto-nasilie-e-samozashtita-zhertvite-sa-agresori/14598 SvobodnoSlovo.eu
Тук е така! Полицейското насилие е самозащита, жертвите са агресори

Битите младежи от полицаи по време на протестите са агресори, които са застрашили въоръжените до зъби униформени. Тази теза се налага упорито от всички възможни лица, представляващи и обслужващи режима по медиите. Главната „каручка“ на МВР се обърна към всички българи с призив да бъдат толерантни и да не упражняват насилие.

Подобна наглост рядко се вижда. Предупреждение към всички други, но не и към служителите от силовите структури! Да не би премиерът и МВР-шефовете вярват и да гарантират, че в редиците им са някакви милосърдни хора? Айде, бе! В много видеа се вижда как влачат и налагат млади момчета – вероятно по благотворителни причини? И случайно се криеха зад колоните на Министерски съвет, за да не бъде видяно насилието?

МВР и жандармерията са новите центуриони, на които властта разчита да я избави от противните недоволни. Цялата пропагандна машина на управлението вие в тази посока. В подкрепа са пуснати всички силови структури. Не се приема нито един аргумент на отсрещната страна, нито един кадър, който изобличава арогантност и бруталност от страна на униформените. Съмненията за ролята на полицията на мястото на протестите се засилват. Защитава се властта, а щитовете и палките са насочени срещу недоволните от нея. Но кой е казал, че именно властта е правата страна? С цялата корупция, кражби, лъжи, манипулации? С всички последни места,  от България в ЕС?

Властта в този вид и съдържание си отива. Тя е нежелана, не иска да си тръгне и затова ще бъде натирена. Ще стане по лесния или по трудния начин. Трети вариант няма, колкото и управляващите да се правят, че не схващат народното послание.

Стига се до абсурда управлението да се аргументира, че предсрочни избори не трябва да има, защото наесен може да има нов пик на коронавируса. Страх, страх – пукат се по шевовете от страх, крепостта се срутва. Техният страх и паника са свързани само с едно: знаят какво са вършили и какво ги чака.

Каквото й да правят обаче, няма да избегнат твърде забавената справедливост.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.