ВЧЕРАШНИТЕ ПРОБЛЯСЪЦИ НА ЦЕЦКУ

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/vcherashnite-problyasaci-na-cecku/20473 SvobodnoSlovo.eu
ВЧЕРАШНИТЕ ПРОБЛЯСЪЦИ НА ЦЕЦКУ

Безкраен извор на забавление и смях е страницата на Цецку във Фейсбук. На нея той свежда до знанието на олигавения от възхищение към него материал, ежедневните си мозъчни изблици и хрумвания.

Ето вчера например с особена гордост е прикачил публикация как Спас Гърневски /Поетът на БКП, както е известен в Пловдив/, чете от името на ГЕРБ декларация срещу Нинова и БСП.

Забавнооооо, много забавно! Явно само на Цецку му убягва гротеската в ситуацията - пламенен поет, възхваляващ партията любима - БКП, с пяна на уста сега заклеймява същите тези, които възхваляваше, когато трябваше да докопа пост в "Полиграфия" - Пловдив. И тъй като дори комунистите се отвратиха и погнусиха от него, той удобно се намества вече няколко десетилетия към всеки, който управлява в момента.

И това е човекът, избран от ГЕРБ да плюе БСП! Смях и резил!

Разбираме още от декларацията, че Нинова и БСП били жадни за власт. Потресаващо! Разбираемо е подобно нещо да го каже ранният Цецку, все още разнасящ папки като момче за всичко на мутрата. Но сега...на нищо ли не се научихте, бе!

По закон, ЦЕЛ НА ВСЯКА ПАРТИЯ Е ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА. Ако тя няма такава цел, не е партия, а дружество за спявки в неделя. Самата същност на политическите партии е искане да вземат властта, за да могат да приложат политическите си програми. Все едно да обвиниш магазинера защо продава. Или касапинът защо коли животните. Вземането на властта е същността на партийния живот. Прочетете си поне закона. На Цецку обаче явно му е прозвучало много интЕлигентно и го е включил в декларацията.

Цецку заявава: "Днес докато обществото ни се развива и върви напред, БСП се връща към най-страшните практики от годините на комунистическото безвремие - и всичко това заради едната жажда за власт."

БСП направо ми се издигнаха в очите. Най-страшните практики? По-страшни от гербавите?!? По-страшни от мизерията и оцеляването на българите в момента? По-страшни от гладната смърт на старците? По-страшни от набезите на недосегаемите и жестоките убийства за по пет лева? По-страшни от разграбването и опоскването на всичко? По-страшно от националното предателство?

С цялото ми уважение към госпожа Нинова, нейните възможности имат граници. Няма как да достигне размаха на гербавите в корупция, престъпност, унижение на народа и национално предателсттво.

Един физкултурник, завършил помощно училище съчинява една декларация на една политическа сила, прочута навсякъде с престъпленията си, която декларация се прочита от един нагъл политически хамелион, опериран от чувство за морал и за срам!

И с голямо извинение към читателите, моля тези, които са яли, да се въздържат да го четат, публикувам едно стихотворение на Гърневски, посветено на Георги Димитров /да, онзи, същият, който беше в Мавзолея/:

НЕ/НАПИСАН СТИХ ЗА ДИМИТРОВ

Не посегнах, не намерих сили

Да излъжа този празен лист,

Как със спомени в мен не били

Да поема към ликът ти чист.

Как зад гръмки фрази да се крия

Щом не са родени в мен сами,

Жаден съм, но нямам право да отпия

От възторга на онези дни.

Сега се радвам, че не съгреших

Все още мога от твоите очи

Да черпя сили, но не за стих,

От който после в мене ще горчи.

Ти нямаш нужда от фалшиви пози,

Обичал смисъла на простите слова,

Към теб посегне ли този или онзи

Добре е да си спомни за това…

Не в стих, трябваш ли ми, ще те търся там,

Дето житото люлее чернозема,

Дето мак си стиснал и палто на рамо,

А в усмивката ти – цялата вселена!

Спас

Божееее, хем некадърно, хем нахално, хем въртеливо!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.