Владо Береану: Ето едно решение за борбата с корупцията в България

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/vlado-bereanu-eto-edno-reshenie-za-borbata-s-korupciyata-v-balgariya/20359 SvobodnoSlovo.eu
Владо Береану: Ето едно решение за борбата с корупцията в България

Не мога да не похваля БиТиВи. В тяхно интервю тази сутрин 12.02, с някакъв чичко, който тайно направил 7000 квадратни метра път, в силно пресечена местност, плюс над 50 сондажа, същия съобщи, че това му струвало 100 хиляди лева. Това са помощни пътища за строителството на права отсечка от магистрала "Струма" с дължина 24 километра. Поставих задача на двама изключително опитни строителни инженери да изчислят, при тези параметри, за колко ще построи "чичкото" цялата магистралнаотсечка. Единия ми каза 140 милиона, другия 150 милиона. Държавата дава за същия път 430 милиона лева. Ще попитате къде е ключа от бараката? Ами във факта, че "чичкото" строи тайно. Когато се строи явно, със знанието на всички институции, цената от 150 милиона отива на 430 милиона.

Ето едно решение за борбата с корупцията в България: Новото понятие "тайно" строителство. Не искам награда за това решение. Само бих искал това да бъде наречен "Метода Береану"

Снимка на Vladimir Bereanu.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.