ВЛАСТТА СРЕЩУ НАРОДА

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/vlastta-sreshtu-naroda/21128 SvobodnoSlovo.eu
ВЛАСТТА СРЕЩУ НАРОДА

Популизмът се храни от напразните хорски  надежди и е предпочитано средство за манипулация от съвременните политически формации! Не случайно, страната ни се управлява от парламентарни пеперуди, популиращи в  Народното събрание, чрез  обещания за  по- добър живот, с една едничка цел  –  домогване до властта и финансовият ресурс,  макар и за кратко.  Успешната  злоупотреба с народното доверие, обаче е резултат от рязкото класово разделение на малко богати и много бедни, и наивното вярване на хората, че някой мисли за тях и ще ги пожали.

Когато системата в лицето на 240те  е поставила ребром въпроса за съществуването, субективният критерии на гласоподавателя, рязко променя мащаба на моралните си устои. Поставянето на държавният служител пред  дилемата - загуба на всякакъв вид осигуровки и изхвърляне от системата, не оставя голям избор и вкарва около 450 000 български избиратели в мощен корпоративен вот в полза на  управляващите, а унизителното снишаване и мълчаливото гневене,  запазва място на ,,служащите’’ в  измамната, безсрочна договореност за  държавна милостиня. Това се  оказа един от основните методи на демократичната изборна робия и основна структурна  единица на тоталитарно управление на коалицията, изградена за наше съжаление от остатъци на болшевишкият тоталитарен режим след  1989г.

Липсата на лустрация, дооформи  ,,антикомунистическа’’ опозиция  и по желязната логика на новото дясно, правителства като Орешарски, Станишев, Борисов 1,2 и 3, както и още няколко бизнес лобита,  денонощно бият тъпана, как  всички   българи  са  бизнесмени, ,,свободни’’ да развиват собствен, но забележете, не едър бизнес. Или просто казано -  ако продаваш банички, никой не те закача, но само при мисълта да посегнеш към  дългосрочно, бизнес  начинание, веднага се сблъскваш с ,,лоялната’’ конкуренция на олигархичните  структури, парцелирали държавата в личен интерес и доброволно клякаш, пред поисканите непреодолими  суми, още преди стартирането на въпросният бизнес.

Е как да има чужди инвеститори?!? Като съберем минимум 30те% под масата и официалните 10 за държавата, парата за благоволението на богоизбраните народни представители, достига алчността на митичният цар Мидас.  И тук идва риторичният въпрос -  ,,Може ли да съществуват 3 000 000’’бизнесмени...? Отговорът не изненадва никого и убеждаването, чрез  частните, уж демократични средства за масова информация, че десните са политическа алтернатива подпомагаща частната инициатива, е меко казано  нагло лицемерие в пацифистки дух. Винаги и навсякъде демократите са хората със силно развита социална отговорност и поглед в социалните политики!            Не и тук! Тук истинското ляво са социалдемократите, но по обясними причини не се допускат до властта!

Дясното управление води до силно разделение в едно общество и старателното отглеждане  на олигархията. Няма анализатор, политик или философ, който да извади убедителни аргументи в полза на народа. Непрекъснатите крясъци, че видиш ли дясното е  демокрацията, която кара бизнесмена  да плаща  осигуровки за достойна пенсия и заплати адекватни на нормалният стандарт на живот са нагли лъжи. Това е невъзможно. Няма справедлив работодател. Както е известно/ - X - = + / Минус заплати, умножено по минус осигуровки носят плюс за работодателите.

Днес, под покрива на българският парламент са се сдружили лобитата на едрият капитал и логото ,,Съединението прави силата’’ е оковано да служи единствено на тях. Преди да гласува, българинът нека помисли ,,ЗАЩО” няма парламентарно представена  партия, без олигарх в редиците си.Не подмяна, а реформи в системата, ще спаси демокрацията в България! Демографският, непоправим в краткосрочен план срив, бедноста, все по -ниското  заплащане на фона на растящите цени, застрашително растящите размери на малцинствата, и все по наглите чужди интереси поставят  държавата в позицията на губещ, което не бива да позволяваме на никаква цена. Едно е сигурно, каквото и да става за да оцелее  българският народ, трябва да остане солидарен и да не спира да се бори за своята свобода и справедливост!

Емил Емилов 25.11.2018г

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.