ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАМЕ ШАНС НА ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК?

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/zashto-ne-tryabva-da-davame-shans-na-vseki-nekadarnik/21179 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАМЕ ШАНС НА ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК?

Човекът "имал няколко контакти с нея", така че да сме й дадели шанс! Дори само това убийствено становище ме кара да замълча за известно време. Не уточнява какви са точно контактите, но както и да е, Валерко явно е имал повече контакти, след като я препоръчва.

Няма лошо, жената може и да е читава. Но предлагането на човек за вицепремиер, който досега е изпълнявал ролята общо взето на секретарка и е известен с близките си контакти с Валерко, е крайно неподходящо.

Защо ли си мисля, че политиката и управлението на държавата НЕ СА мястото, където може да избираш "проба-грешка", че грешките нещо много се натрупаха количествено и преминаха в качествено некадърно управление.

Когато се избира човек за такъв отговорен пост, трябва да се гледат други качества, а не колко близък е с определен политик. Държавата не е място за хранилка за роднини, съпруги, любовници и съселяни!

Един "демократ" навремето беше казал, че в България всички сме шуро-баджанаци. Явно в неговото село е така. Още по-жалкото е, че този селски манталитет да назначаваш на важни постове само тези, които са ти най-близки, се наложи в държавното управление. Не се гледат качества, ум, професионализъм, а дали е "наш човек". Жалка история!

И докато българинът не разбере, че навсякъде е най-важно да се избират кадърни, а не наши хора, ще продължаваме да затъваме!

А пък за новата политическа звезда, явно ще се наложи обществото също да има контакти с нея....дано и при нея зрелищата да не повече от КПД!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.