Завистливи завистници

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/zavistlivi-zavistnici/23847 SvobodnoSlovo.eu
Завистливи завистници

Бойко Борисов каза, че в България му завиждали, защото водел успешна външна политика и затова се разправяли нелепици за неговото управление - по-конкретно за последната му визита в Саудитска Арабия, която вече обраства с митология, подобно на Великото му македонско приключение... Но спри сърце!

Както се знае, първа глава от ненаписаната все още книга "ГЕРБ, каквито ги помнехме и не ги разбрахме", е озаглавена "Никой не е по-голям от глупостта си". Което заглавие идва да ни напомни, че нито една народна поговорка не е подходяща да се използва спрямо гербаджиите в оригиналното си звучение, поради тяхната пълна и тотална безподобност.

Така и вчера Бойко Борисов рекъл, че като "важен транзитен център на енергийни потоци от Централна Азия и Близкия изток към Европа, България...." Нататък не е интересно какво пише, защото казаното дотук е достатъчно, за да получите представа за какъв колос на външната политика става дума.

България никога не е била център за транзит на енергийни ресурси от други държави, континенти и планети, а само пренася не много големи количества руски природен газ към Турция и Гърция, което скоро ще спре благодарение на политиката на гения, който сега ръси бисери пред кралския саудитски двор. Защото той лично се хвалеше пред американския бизнес, че е спрял руските енергийни потоци и защото съвсем наскоро енергийната Му министърка каза, че без руски газ лелеяният хъб "Балкан" няма да го бъде.

Но те затова са завистниците, за да очернят всичко добро, което се върши за Татковината от този, който вече трайно се намира на геополитическа орбита и обикаля планетата като един сущий трабант, т.е. спътник от немски.

Не ми бил само транзитният център. Най ми били двеста хиляди саудитски крави, за които ще изнасяме фураж. Може да изнасяме, ама може и да не изнасяме. И метро може да строим в Рияд. Може.

Ей, кво нещо е завистта бе. Тц. Тц. Тц.

Георги Георгиев

Свързано изображение

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.