Журналист: Ние сме нацията, която изобрети брегоукрепителните хотели

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/zhurnalist-nie-sme-naciyata-koyato-izobreti-bregoukrepitelnite-hoteli/15358 SvobodnoSlovo.eu
Журналист: Ние сме нацията, която изобрети брегоукрепителните хотели

Вчера, днес и в следващите дни ще прочетете доста за ”брегоукрепителното съоръжение” на Алепу. Ще има и доста неточности допуснати умишлено или по невнимание. Факти:

1. Никаква нужда от укрепване на брега няма там. Всеки, който е стъпвал на място, знае, че там свлачищни процеси подобни на тези над Варна и около Балчик няма. Просто е по-скромно да кажеш, че ще укрепваш бряг вместо да си признаеш, че строиш хотел.

2. Хотелът не е на плажа. Хотелът се намира в частен имот на първа линия до плажа.

3. Имотът попада в границите на природозащитната мрежа Натура 2000, но екоинспекцията в Бургас е "забравила" това, когато е казала ОК за строежа.

4. Всички имоти нататък по продължението на Шофьорския плаж (оня от "Оркестър без име") са частни и с всичките може да очакваме да се случи същото, че и с право. Защо един да може да строи, а друг - не?

5. Устройственият план казва, че там трябва да има хотели и че Шофьорският плаж трябва да се урбанизира. Не ни стига Слънчев бряг, не ни стигат всичките урбанизирани крайморски територии. Първа линия в България е много къса. Затова трябва да я застроим цялата!

Кой е виновен за това, в което се превърна Черноморието ни? Всички ние. Абсолютно всички. Едни с алчността си, други с мързела и социалната си апатия, трети с некомпетентността си, четвърти с липсата на визия за повече от 2-3 години напред, пети с естествената си тъпотия, шести с това, че е корумпиран, седми с това, че гласува за корумпирани....

Всички заедно допринесохме, защото просто толкова си можем. Ние сме нацията, която изобрети брегоукрепителните хотели.

Журналистът Деян Дянков, Фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.