Журналистът Владимир Христовски в остра позиция: Стига с агресията към журналисти по – време на протестите

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/zhurnalistat-vladimir-hristovski-v-ostra-poziciya-stiga-s-agresiyata-kam-zhurnalisti-po-vreme-na-protestite/14614 SvobodnoSlovo.eu
Журналистът Владимир Христовски в остра позиция: Стига с агресията към журналисти по – време на протестите

Уважаеми дами и господа, aз съм Владимир Христовски, български журналист съм и не се срамувам от това.

Обръщам се към вас с призив да не насочвате и да не употребявате агресия срещу репортерите, работещи на терен, особено по време на протестите.

Това са българските журналисти, които събират, анализират и ви представят информацията за случващото се в България.

Днес, повече от всякога журналистите се нуждаят от подкрепата и съдействието ви, за да бъдат силни, за да бъдат свободни, за да бъдат независими и смело да задават истинските въпроси, чиито отговори да служат на обществото, което заявява, че иска промяна на модела, на управлението, на полическите фигури, които са на сцената от десетилетия.

Това че даден журналист държи микрофона на някоя медия не означава, че той се олицетворява с нейния собственик!

За един журналист трябва да се съди по работата му, а не по това кой е собственик на медията, в която работи. Много хора, които не са в медийния бранш работят в компании, собственост на приближени до властта, фирми на олигарси. По същия начин стоят нещата и при журналистите.

Във всяка една медия, независимо от това кой е неин собственик, всеки един журналист може да бъде толкова свободен, колкото сам си позволи.

Не мога да приема за нормално агресията на протестиращи срещу колеги от други медии.

Журлистът на БНТ Николай Минков беше наплют от протестиращ. Той не заслужава такова отношение, от който и да било. Във времето Минков се е доказал като професионалист и това мога да го твърдя, защото съм работил с него и знам, че разбира от много теми и винаги задава адекватни въпроси. Благой Цицелков от Нова телевизия също беше подложен на неоснователна агресия. Той по никакъв начин не заслужава протестиращите да му пречат да отрази събитието. Показаните средни пръсти в ефир говорят за нивото на интелектуалното развитие на присъстващите на протестите и искрено се надявам, че тези знаци са били продиктувани от моментна емоция, а не са провокирани от друго.

Ужасно отношение беше демонстрирано и към колеги от BTV, което е недопустимо.

Всички медии са там, за да дадат думата на народа, а не той да се гаври с тях! Когато му се дава думата – защо, но същото се пита и когато не бъдат потърсени за коментар. Няма угодия!

Призивът журналистите да заемат само едната страна също е некоректно и не би следвало да се иска, при условие, че хората искат обективност или поне така заявяват.

Твърдят, че такава нямало в медиите, а дали знаят какво точно представлява обективността и дали те самите са такива?

Българинът има безкрайни изисквания към журналистите, но същевременно не плаща, за да бъде информиран, с изключение на стотинките, които се удържат от данъка му за държавните медии. И въпреки това, журналистите, които работят в тежки условия успяват да информират обществото. Затова – подкрепяйте репортерите и им съдействайте, а не им пречете да си вършат работата.

Искаме промяна, искаме по-добър живот, но това няма как да се случи докато сме разединени, мразим се помежду си и сме подвластни на партийни идеологии!

https://news24sofia.eu/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.