50 ПРОЕКТА, ФИНАНСИРАНИ ОТ БЮДЖЕТА, БОРЯТ ХАЗАРТОМАНИЯТА!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/50-proekta-finansirani-ot-byudzheta-boryat-hazartomaniyata/9153 SvobodnoSlovo.eu
50 ПРОЕКТА, ФИНАНСИРАНИ ОТ БЮДЖЕТА, БОРЯТ ХАЗАРТОМАНИЯТА!

Според класацията на Bloomberg българската нация е на първо място по поквареност, най-покварената нация сме в Европа.

Критерият за поквареност е разпространеността на четири зависимости: наркомании, хазарт, тютюнопушене и алкохолизъм.

Аз, грешния, имам издадени няколко книги за превенция и справяне със зависимостите, включително хазартната зависимост, както и за превенция на поведенските разстройства, включително агресията, някои са дадени по-долу.

Разбрах, че в Министерството на младежта и спорта (ММС) също се интересуват от тези теми, и раздават милиони по някаква Национална програма за младежта по Закона за хазарта, което като факт, както знаете, доста разбуни обществото и ФБ, понеже милионите отивали, казват, само при едни познати наши специални хора.

Проявих нездраво желание като учен с книги по въпроса, а и като данъкоплатец, плащащ тези пари, да се запозная със спечелилите (значи класирани на първо място в конкурсите) финансиране от близо 700 000 лева проекти по направленията:

1. Превенция на хазартната зависимост;

2. Превенция на зависимостите;

3. Превенция на агресията;

4. Насърчаване на здравословен живот.

Надявах се, че може да науча от вещи суперспециалисти към ММС и аз нещо по тези въпроси.

По реда на Закона за достъп до обществена информация подадох съответното заявление до ММС.

Получих интересен отговор в две страници от някакъв Председател, хем председател, хем секретар, вижте отговора долу.

Интересните неща според мен в отговора са няколко:

1.) Не било направления в Националната програма по Закона за хазарта, ами било “наименования на четирите тематични области в рамките на всяко от трите направления на Националната програма”, значи общо 12 позиции (4х3) за правене на проекти по Закона за хазарта, много ве!

2.) Като човек, запознат с логиката, на мен ми прави впечатление особените връзки, които ММС вижда, и иска да даде стотици хиляди лева за тези връзки, между хазарта и агресията и, особено, между хазарта и “здравословния начин на живот” на български граждани, тъй като тези връзки са предпоставени в тематични области в Програмата му по Закона за хазарта.

3.) ММС ми съобщава, че нещо (документация) се намирало някъде, без да е в състояние да съобрази, че този факт въобще не ме интересува, и не е предмет на заявлението, в което аз не моля за ориентиране кое къде е в ММС.

4.) А сега внимавайте, братя: ММС гордо и злорадо се провиква, че “одобрените за финансово подпомагане проекти по посочената програма не са четири (Какъв глупак съм аз, да предположа толкова малко! - П. Ив.), а общо са 50.”

Разбирате ли, ММС раздава нашите пари от бюджета на 50 бенефициента да борят хазартната зависимост, която, както разбрахме от Bloomberg определя порочността ни като нация.

При толкова много финансирани с милиони проекти би трябвало да очакваме в България да няма кьорав покерджия, кьорав играч на Тотото, а пък казината и пунктовете за залагания на “Сега е моментааа” да са пусти и празни като мутренски хотели по Черноморието, а така също и нацията ни да е непорочна като девица от село Банкя (там са най-честни).

50 финансирани проекта срещу хазарта! Включително и на организации за хазарт (виж по-долу в текста)!

Луда работа!

5.) Накрая ММС снизходително и учтиво ми обяснява като на мслоумен (Ко да прави, горкото, българите сме толкоз прости!), че всеки, ама всеки!, проект бил “резултат на интелектуалния труд на трето лице, съдържащ негови собствени идеи и визия и механизъм за тяхната реализация”.

И следователно няма как да покаже на този, който плаща милионите (това е българският данъкоплатец) спечелите стотици хиляди лева проекти на нашите хора, защото този данъкоплатец може да открадне идеите и визията.

Според мен истината е друга - това е страхът на ММС че може да видим колко тъпи, безполезни (за обществото) и излишни са някои от тези 50 проекта, а може и всичките.

Даже аз изпитвам обосновано съмнение дали някои проекти съществуват въобще в материалния свят.

Също така по този начин удобно за бенефициентите се елиминира проверката за плагиатстване на чужди “идеи и визия и механизъм за тяхната реализация” от страна на проектантите.

Сега да си представим, че аз, грешния и простия, препиша (с копи-пейст) за проект чужд текст, например, на Алберт Айнщайн, представя го като “резултат на мой интелектуален труд”, като мои “идеи и визия”, участвам с него в конкурса на ММС по Нсционална програма уж като мой проект, спечеля конкурса, получа 650 000 лева, и си ги изхарча за Бог да прости Айнщайн.

Оказва се, че никой няма право да види платения ми кеш проект и да ме обвини в плагиатство. Колко хубаво!

6.) Накрая съвсем тъпо ММС ми обяснява, че няма как да ми предостави “автобиографиите, дипломите и др. подобни”, щото те били “информация, съдържаща лични данни”, и това при положение, че аз никъде в моето заявление не съм искал, и не бих искал, нищо подобно, а пожелах да видя “съдържанието на проектите, спечелили конкурса”, както се и цитира в писмото на ММС до мен.

Всичко е едно и също, братя!

Същите нрави!

Същите хора!

Вижте печелившите 51 бенефициента в сайта на ММС. Почудете се.

Тук съм избрал (с копи-пейст от сайта на ММС) да ви посоча само 4 от 50-те проекта, спечелили финансиране:

I.) Проект с входящ номер 41-00-58/27.01.2021 г. с наименование ,, ЗДРАВЕЙ“ на Фондация “Повече от дом”, град София; генериран номер по Програмата НПИМД- Н1-Т4-046/2021, получил 73 т. при класирането - за сумата от 674 993 (шестстотин седемдесет и четири хиляди деветстотин деветдесет и три) лева.

II.) По Тема „Превенция на хазартната зависимост сред младите хора“

Проект с входящ номер 41-00-54/27.01.2021 г. с наименование ,,Заложи на себе си, не на хазарта. Не ставай зависим!“ на Сдружение „Българска асоциация на хазартните дейности“, град София; генериран номер по Програмата НПИМД-Н2- Т1-076/2021, получил 71 т. при класирането - за сумата от 118 149,40 лева (сто и осемнадесет хиляди сто четиридесет и девет лева и четиридесет стотинки).

III.) Проект с входящ номер 09-00-302/27.01.2021 г. с наименование ,,До-развий себе си!“ на Сдружение ,,Спортен клуб "Ипон"“, град София; генериран номер по Програмата НПИМД-Н3-Т4-057/2021, получил 84 т. при класирането - за сумата от 49 019,00 (четиридесет и девет хиляди и деветнадесет) лева.

IV.) Проект с входящ номер 09-00-279/27.01.2021 г. с наименование ,, ММА- млади, можещи, активни“ на Сдружение ,,Българска федерация по ММА“, град София; генериран номер по Програмата НПИМД-Н2-Т3-050/2021, получил 67 т. при класирането - за сумата от 118 073,00 (сто и осемнадесет хиляди седемдесет и три) лева.

Вижте нелепите наименования на първия и на третия проект.

Вижте кои са бенефициентите на втория и на четвъртия проект.

Четете моите текстове.

Четете моите книги. Търсете ги в сайта :

tornadobg.com

акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.