Ваксините и работата

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/vaksinite-i-rabotata/7906 SvobodnoSlovo.eu
Ваксините и работата

Математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков с кратко резюме относно изискванията за ваксинация на служителите.

✅ В САЩ: Да, 100 % законно е работодателите и бизнесът да изискват от служителите и работниците си да се ваксинират срещу COVID-19.

✅ Ако работниците откажат, могат да бъдат законно уволнени.

✅ Американската комисия за равна заетост (ЕИОК) заявява това много пъти и наскоро отново подчерта, че изискванията за ваксинация могат да бъдат включени като срок и условие за заетост.

🔴 ЕИОК е федерална агенция, основана през 1964 г. като част от акта за граждански права от 1964 г. за администриране и прилагане на закони за граждански права срещу дискриминацията на работното място.

❎ Дискриминацията на работното място се прилага за дискриминация, основана на раса, цвят, национален произход, религия, пол, възраст, увреждане, сексуална ориентация, полова идентичност или генетична информация.

✅ Тя НЕ важи за отказ да се ваксинирате срещу предотвратимо заболяване, което може да изложи на риск колегите и членовете на общността.

✅ Ако някой има истинска основателна медицинска причина да не може да бъде ваксиниран, работодателят му е длъжен да проведе дискусия с този служител и да предложи разумни помещения.

✅ И така, в САЩ ще приключат с това веднъж завинаги.

❗❗❗ Изискванията за ваксинация не се броят за дискриминация, а работното ви място може да ги изисква за всички, които искат да останат на работа.

 

Петър Велков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.